June 20, 2012

Televizyonun kısa keşif tarihi

YavruSu sonunda televizyon denen icadı keşfetti ve çok şaşırdı. Geçenlerde bir çocuk kanalı açmış nenesi, bizimki de bir güzel kurulmuş karşısına izliyor. "Anne bak, yine başladı" diye beni çağırdı;  çizgi filmin biri bitip diğeri başlayınca şaşırmış. Evet yavrucum bu makine tam otomatik dedim, hiçbir şey yapmana gerek yok, bütün gün karşısına oturup uyuşabilirsin! Hakikaten öyle oluyor, bizimki karşısına oturunca uyuşuyor. Neyse ki evimizde televizyon yok.

Bir de reklamlara rast gelmiş bizimki, babalar günü için gömlek reklamı. Dönmüş babasına sormuş: "sana da gömlek gönderecekler mi?" :) Babası gülerek bakmış, bizimki anlamamış cevabı. E haklı çocuk, vermeyeceğiniz şeyi niye gösteriyorsunuz! Çocuk bu, gördü mü ister. Neyse ki bozuldu artık, fişi çıkınca çalışmıyormuş meğer, sözde tam otomatik :P

9 comments:

Sittirella said...

Bak sen şu allaaan işine :)
Fişi çıkınca çalışmıyormuş demek :)))
Bizde de TV yok Evren :) ve bugüne dek eksikliğini hissetmedik.
alınacaklar listemizde onlarca eşya var ama TV yok, giremedi bi' türlü o listeye :)
Bizim ne piskopat (psikopat?) çizgi filmlerle büyüdüğümüzü göz önüne alırsak; YavruSu'ya TV'de çizgi film izlemeyi tattırmamak gerekiyor gibime geliyor :/

3kişilikDünyam said...

Bizde TV var ama pek açmıyoruz dikkatini çekmemesi için, şimdilik çekmiyorda aslında. Sanırım herşeyin bir zmanı var.

ÇokBilmiş said...

Bizim izlediğimiz TV'ler de kendi kedilerine kapanıyorlar :)

Berceste said...

Bak sen su tam otomatik cihazlara :)))

Bu konuda cok gaddar basladim ama pes dedim sonunda. Yararli iyi olanlarindan da guzel seyler ogrendi bocuk. Gecen gun Peppe'den babalar gunu sarkisi ogrenmis. Balkonda otururken basladi soylemeye :) Ne zaman ogrendin, bizim repertuarimizda yoktu bu dedim. Peppe soyluyor ama babasina deyince uyandim :) Hep kotu seyler olmuyor, iyiler de var ama zamanlamayi bilmek gerek elbet!

Evren said...

Sittirella,
Aynen biz de öyle hiç eksikliğini hissetmiyoruz. Hatta buraya gelince her defasında seviniyorum televizyonumuz olmadığı için :) Çizgifilmler konusunda da seçici olmak gerektiğine kesinlikle katılıyorum. Birçoğu 'junk'.

3 Kişilik Dünyam,
Bazı çocukların ilgisini çekmediğini duymuştum. Belki sizinki ilerde de hiç ilgilenmez.

Çok Bilmiş,
Biz bilgisayardan izliyorduk, sizin tv.ler de iyiymiş :=

Berceste,
Hiç sorma, bunlar sözde otomatik :P Zamanlama çok önemli dediğin gibi. Bir yerden sonra ciddi uyuşturuyor, enerjisini atamayınca da agresif oluyor çocuklar. Pepee'nin şarkılarına açıkçası ben dayanamıyorum. Aynı melodi üzerine fazla uğraşılmadan yazılmış sözler, pek bir sanatsal kaygısı yokmuş gibi geliyor. Yapmacık konuşmalar da cabası. Bilmiyorum, birkaç kez izledim sadece, dayanamadım, çok itici geldi.

es said...

hahaha şahane olmuş..:)
hamilelik nasıl gidiyor?? ikinci yavruya ne derece hazır yavrusu??

Evren said...

Es merhaba,
Kusura bakma yazamadım önceki notuna. İstanbul bizi yuttu. Çok yoğun geçti. Sonrasında Adana, T.nin babasını ağırlama, vs. derken ancak fırsat buluyorum. O da az az çünkü T.Su bütün gün bizimle burada. Hamilelik ve hazırlama işlerini ayrıntılı yazacağım. Kısaca söyleyeyim bu hamilelik epey hızlı geçiyor, karnımın dev gibi olması dışında bir sorunum yok. Herkes birkaç hafta içinde doğuracağımı düşünüyor, oysa daha 14 haftam var :) T.Su da şu aşamada çok iyi yaklaşıyor ama tabii tedbiri elden bırakmamak için hazırlamaya devam edeiyoruz. Seni çok öpüyorum, ne yapıyorsun? Hiç yazmıyorsun?

Berceste said...

Dayanma konusunu hic sorma :) Ben de dayanamiyorum ama bocuk seviyor iste... Bir suru de sey ogrendi, Ilgaz Anadolu'yu benden iyi soyluyor mesela :) Babalar gunu sarkisi super olmasa da, hos bir surpriz oldu.

yeliz said...

çizgi filmlerin ard arda olmasına arca da şaşırıyor:)