October 22, 2012

"Anne ahtapot olmak ne kolay" --olurdu!

Ah ah! Valla bugünlerde tek düşündüğüm bu: birkaç ekstra kol :P Ne kolay olurdu her şey!
Bir kolumla Bahar'ı emzirirken, diğer kolumla T.Su'ya kitap okuyabiliyorum ama sayfa çevirirken meme de Bahar'ın ağzından kaçıveriyor. Bir kolum daha olsaydı diyorum ne güzel olurdu. Ne kolay olurdu anne ahtapot olmak :) Ama adeta bir balık gibiyim. Alık bir balık. 2 yavru demek çok yavru demekmiş meğer. Neyse ki annem burada. Bu demek oluyor ki 2, hatta 4 ekstra kol; çünkü annem pek pratik bir kadın vesselam. Gidince ne yapacağım bilemiyorum. Yok yok şart benim ahtapota dönüşmem.


Genelde iyi gidiyor aslında. Su'cuk beklediğimizden daha iyi bir performans gösteriyor. Bebiş emmediği, ağlamadığı ve uyumadığı zamanlarda çok mutlu. Bu da demek oluyor ki günde en fazla yarım saat :P Geçen gün kızdı bana "Ne biçim bebek doğurmuşsun, sürekli ağlıyor!" diye. Dedim, sen kendi bebekliğini görseydin, ilk evden kaçma planlarını yapardın herhalde :P

Şaka bir yana, gel-git'ler yaşasa da arada, birebir zaman geçirebildiğimiz zaman sorun çıkarmıyor. 'Birisi'yle birebir zaman geçirebildiğim zaman ben de sorun çıkarmıyorum hiç :P Öyle, ailecek gül gibi geçinip gidiyoruz o nadir anlarda :P Olay, önlemler kısmında gizliymiş yani, onu anladım. Bir de rutinin dışına çıkmak gerekiyormuş arada. Annem varken iyi, hoş da, gidince ne yapacağız bakalım. Ahtapota mı dönüşsem, baykuş olup uykusuz gecelere meydan mı okusam bilemiyorum. Sanırım en iyisi çok geç olmadan yatsam uyusam... Hadi herkese iyi uykular, renkli rüyalar :)



16 comments:

cuckan said...

muhteşemsiniz, ne ara geldi bahar yakalayamadım yavrunun doğumunu, minik Su abla oldukça sana ekstara kollar gelecek merak etme:)

anne kaleminden said...

tebrikler tekrar, ilk başta zor gibi görünse de bir düzen tutturuluyor merak etme :) ister istemez mutasyona uğrayıp ahtapot oluyoruz zaten :))) çok tatlısınız :))

Selen said...

Bu son fotoğrafa bayıldım, ne güzel çıkmışsınız maşallah :) Ben hep derim tek çocuk hiç çocuk diye ama gerçekten ikinci olmadan anlayamıyor insan bunu. İkisiyle boğuşurken bir anda biri okula falan gidip te evde yalnız bir taneyle kalınca insana dank ediyor bu gerçek. :P

Deniz said...

Küçüğün doğduğunu kaçırmışım, tebrikler: ) Ve kolay gelsin, alışana kadar bu yeni düzene, Allah yardımcın olsun

durununannesi said...

çok şekersiniz maşallah :)

güz said...

Üç kız yanyana harikasınız o kadar özendim ki anlatamam. Deli olmalıyım heralde benim minik kızım daha sekiz ayını yeni bitirdi ama ben de ikinci bebeği düşünüyorum. Böyle tatlı olacaksa hiç uzatmayım arayı :) Hep bir arada hep mutlu ve sağlıklı kalın maşallah size...

Deli Anne said...

aşkolsun Evren, ne biçim bebek doğurmuşsun, beğenmemiş Su'cuğumuz:)


Ama son poz harika gerçekten:)

Cigdem said...

Sesini duymak cok güzel. Bir kucak dolusu minnosunu öpüyorum, ve sana ahtopot kollar diliyorum Evren!

hüznün tadı said...

Ahtapot anne olmak çok güzel de birde çocuklar da ahtopot olursa yanarız o zaman, her koldan ayrı bir yaramazlık:))

Berna said...

Aaa, ne zaman doğdu bu minik kız? Daha vakit yok muydu? Tebrikler Evren, ben daha çok Tülin Su'ya kıyamıyorum :) Kolay değil anne-babayı yeni gelen minik bir canlıyla paylaşmak :)

Kolaylıklar dilerim, güle güle büyüt kızlarını :)

Elif said...

Cok guzelsiniz..EVren'cim kolayliklar diliyorum sana.cok operim kuzulari

Berceste said...

Gozunuz aydin, hosgelmis Bahar sultan :) Saglikla, mutlulukla, sevenleri, ailesi ile buyusun.

Sana da kiyamam, yogun mesai baslamis. Anneyi oraya uzun sure baglamanin yolu yok mu? ;-)

Berceste said...

Bocukten de selam var :) Diyor ki, Tulin Su onu Bahar ile tanistirirmis :)

İlk said...

Oyle guzel sarmalamissin ki yazdiklarindan anladigim kadariyla yavrulari ahtapot olmaktan cok biraz daha zamana ihtiyacin var sanki. Annenin yaninda oldugu surecte sevgili Su yeni duruma adaptasyonunu arttirsin, Nehir yavrusu aglamaktan cok uyku ve emmeye yonelsin, sen de dinlenip guzel anneligine her zamanki gibi devam edebilesin. Olabilecege dua edelim degil mi?
Sevgiler

Emre Bora Bebek said...

Allah kolaylık versin, Allah bağışlasın ikisi de...Zor gerçekten, güzel ve zor :)

Bahar said...

Evet evet, en büyük yardımcın Su olacak. Öyle güzel ablalık yapacak, kardeşine öyle güzel sahip çıkacak ki şaşıracaksın. İki az gibi geliyor insana ama iki çocuk büyütmek gerçekten çok zor. Tek çocukken ne çok zamanım varmış hayret ediyorum. Allah hepsine sağlık versin. Bir de bu eve gelenlerin veya sokaktakilerin küçük çocukla ilgilenmelerine sinir oluyorum. Büyük sevilmediğini düşünüp mahsunlaşıyor. Ayrıca anne candır, annelerin hakkı ödenmez.