March 7, 2010

Tüm kadınların 8 Mart'ı kutlu ve de mutlu olsun!

Üniversitedeyken ve sonrasında da mezun olarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla her yıl Kadın Şenliği düzenlerdik Boğaziçi'nde. Son 3 yıldır İstanbul'da olmadığım için katılamıyorum malesef, üzüntüm büyük. Ama neyse ki YavruSu var, onunla birlikte 2 yıldır kutluyoruz biz de, şarkılar söylüyoruz, "Hür Doğdum Hür Yaşarım" diye --evet, yandaki YouTube kutusunda çalan sağdaki gitarist de benim :) (Yandan kalkınca buradan dinleyebilirsiniz --kayıt pek iyi değil ama idare ediverin bu seferlik)

Bu yıl, aşağıda duyurusu bulunan, 8-13 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "BÜ'de Kadın Şenliği" etklinliğinin ayrıca bir önemi var, 8 Mart'ın 100. yılı kutlanacak. Üzücü ve sarsıcı bir tarihi olsa da, kadınların birlikte hareket etmesi; mitingler, şenlikler düzenlemesi; coşkularını, heyecanlarını, kızgınlıklarını, sevinçlerini paylaşıp çoğaltması kadar güzel bir şey yok şu cinsiyetçi dünyada. "Yaşasın 8 Mart, Yaşasın kadın dayanışması!" diye atayım sloganımı da miting özlemimi az da olsa giderevereyim burdan :))) İstanbul'da olanlar, aşağıdaki etkinlikleri kaçırmayın derim. 8 Mart'ınız kutlu ve de mutlu olsun!


7 comments:

Başak Çelik said...

Ben de senin ve YavruSu'nun, ve hepimizin, dünya emekçi kadınlar gününü kutluyorum!!! Kocaman sevgiler!

Hülyanın Tunası said...

5N1K'ya mı çıktınız zamanında? nasıl, pek yakışıklı di mi Cüneyt Özdemir :))
hepimizin emekçi kadınlar günü kutlu olsun.

ycurl said...

Emekci kelimesini de ekleyelim degil mi? :) Ne de olsa su yasadigimiz ulke bugunu Dunya Kadinlar gunu olarak kabul etmiyor dunyanin pek cok ulkesi kabul etse de...
Bu arada solist kim? Sesi tanidik geldi ama sac rengi boyle degildi eger benim tahmin ettigim kisiyse. Ne guzel calip soylemissiniz.

Evren said...

Başak,
Çok teşekkürler! Bizden de kocaman sevgiler!

Hülya,
Evet valla öyle ;)

Emekçi vurgusunu cidden anlayamıyorum. Yani evet öyle bir yerden çıkmış olabilir ama sonuç olarak Özgür'e katılıyorum, hepimiz emekçi değil miyiz su sistemde. Yalnızca ürettiğin sürece bir değersin, yoksa gerisi boş boş boş. Tabii ürettiğin şeyin de maddi bir karşılığı olmalı di mi!!! Bu yüzden ev içi emeğin ücretlendirilmesi kampanyalarını sonuna kadar destekliyorum.

Bir de bazı kesimler hemen yaftayı yapıştırıveriyorlar ülkemizde! Sonra Sezen Aksu'nun şarkısına bağlanıyorum ben:

"Beni kategorize etme
Yaftayı yapıştırıp
Bana isim koyma
...
Beni demoralize etme depolitize etme
Her işten kaçar oldum beni illegalize etme!"

ycurl,
Solist Fehmiye Çelik, evet saçları siyahtı eskiden. Kayıt burda pek iyi değil ama sağol güzel yorumun için :)

Evren said...

Pardon, sarki Bulent Ortacgil olacakti :)

saricizmeli said...

Sevgili Evren, kutlu olsun 8 mart:)

Evren said...

Saricizmeli cok tesekkurler!
Hosgelmissin bu arada :)