January 30, 2010

Şimdiki çocuklar harika, peki ya oyuncaklar? - IV


Geçenlerde blogunu biraz rötarlı olarak bulduğum ve o gün bugündür çok severek takip ettiğim Yasemin'in oyuncaklarla ilgili bir yazısına rastladım ve okumamış olanlar için buraya taşımak istedim. Sağolsun Yasemin de bu talebime hemen olumlu dönüş yaptı ve sayesinde seri tamamlanmış oldu :)

"...çocuklara zeka geliştirici oyuncak alma takıntısını neye benzetiyorum biliyor musunuz? medya gazlamasıyla halkın galeyana gelip vatana millete sahip çıkmak adı altında, nerdeyse refleks olarak balkonlarına bayrak asmasına. birinde okullarda kafamıza kazınan dokunulmaz vatan-millet-sakarya zihniyetiyle ülkeye sahip çıkma görevinin, diğerinde ise iyi ve sorumlu ebeveynlik görevinin yerine getirildiği sanılıyor. bizim sokaktaki bir apartmanın girişine bayrak direği diktiler böyle zamanlardan birinde, kaç yıl geçti üzerinden, bayrak 365 gün 6 saat dalgalanıp duruyor, bayrak kanunu falan hak getire. aslında bir bayrakla ya da düğmesine basınca sesler çıkarıp renkler saçan, ya da zeka geliştirdiğini iddia eden bi oyuncakla/dvdyle hiçbir görev yerine getirilmiş olmuyor." 

yazının devamı için tıklayınız.

2 comments:

Başak Çelik said...

Oyuncaksız oyunlar demişken, şu linke bir göz atmak isteyebilirsin (muhtemelen www.ohdeedoh.com u benden önce keşfetmissindir ama...):
http://www.ohdeedoh.com/ohdeedoh/toys-toddler/5-activities-for-a-young-toddler-106805
Yorum kısımlarında da güzel öneriler var :)
İyi eğlenceler!

Evren said...

Bilmiyordum Basak. Paylasim icin tesekkurler, cok iyiymis, yorumlardaki oneriler de super! Tekrar sagolasin!
Size de iyi eglenceler!