January 14, 2012

Yoktan var etmek

Hiç yoktan bir şey çıkarmak değil, bir şeyden çok şey, sonra da hiçbir şeyden bir şey yaratıyor Joseph; yoktan var ediyor. Kitabını birkaç gündür bayılarak okuyoruz, kütüphaneden almıştık ama eve de alacağımız bir kitap oldu. Bugün şarkısını da çalalım dedik ve ararken videosunu bulduk. Hem kitap animasyonu, hem de sonunda şarkısı var. Hiçbir şeyden iki şey çıkmış oldu şansımıza, iyi mi:)

Bu arada Senem'in İngilizce öğretirken serisi için de aday bir video. İngilizcesi basit, tekrarlardan oluşan bir kitap. Şarkısı da cabası :)



Kitap aslında bir İbrani halk öyküsünden adapte edilmiş. Öykünün orijinalinde Joseph doğduğu zaman dedesi ona bir battaniye dikiyor. Battaniye eskidiğinde annesi battaniyeyi atmak istiyor ama Joseph çok sevdiği battaniyesinin atılması fikrinden hiç hoşlanmıyor. Dedesine gidiyor ve dedesi ona battaniyeden bir ceket yapıyor. Ceket eskidiğinde yelek, yelek eskidiğinde atkı, sonra kravat, mendil ve en sonunda bir düğme yapıyor. Fakat bir gün düğme kayboluyor. Joseph da bununla ilgili bir hikaye yazmaya karar veriyor. Ve yoktan bir kitap var etmiş oluyor.

Kitabın kendisi de orijinal. İllüstrasyonlar ve bu aşağıda görmüş olduğunuz dizayn Simms Taback'a ait. Türkçesi var mı bilmiyorum, daha doğrusu bulamadım ama Pandora'da İngilizcesini gördüm.



Herkese geri dönüşümlü, yeniden değerlendirmeli, yoktan var etmeli, iyi Pazar'lar!

8 comments:

defne naz said...

çok güzel, tüketim çılgınlığının olduğu şu dönemde bence çocuklarımıza öğretmemiz gereken en önemli şey olduğunu düşünüyorum.

Senem said...

Ah Evren, ben bu animasyonu ne çok aradım bir bilsen. Ama o zaman sadece 50 saniyelik bir preview versiyonunu bulabilmiştim. Tam da böyle bir yazı yazmayı planlıyordum bloga, artık sana link veririm :) Gerçi bu da tam olarak şarkısı değil galiba ama yine de çok mutlu oldum. Çoook seviyoruz biz bu kitabı. Ellerine sağlık :)

Senem said...

Şarkı versiyonunun bir kısmını şurada bulabilirsiniz: http://www.youtube.com/watch?v=KZ37_s7X3jA

bekar anne said...

konu da resimler de çok hoş :) teşekkürler.
bu arada blogun yeni teması çok güzel.

Evren said...

Defne Naz,
Cok tesekkurler! Evet bu cilginlik karsisinda erkenden baslamaliyiz bu tarz ornekleri gostermeye.

Senem,
Sen de yaz lutfen. Ne kadar cok kisi yazarsa bu konuda o kadar iyi. Sarkinin uzun versiyonu, bu klibin sonunda var. Ama bu klibin goruntu kalitesi iyi degil maalesef. Kitap cok guzel di mi :) Bayildik biz de!

Bekar anne,
Hah, sevindim begendigine! Benim de feedback'e ihtiyacim vardi, iyi oldu. Bu tema da tag'ler gitti ama kullanan var miydi emin degilim zaten. Cok sevgiler :)

firarperest said...

Cuma günü Can'ın gittiği okulda gördüm bu kitabı. Tam da o gün gelmiş. Can'ın okula veda ettiği gün. Hemen alıp inceledim. Zaten senin tanıtımın yetmişti kitaba tav olmama. Hemen peşine düştüm.

Evren said...

Heyoo, cok sevindim! Peki Ingilizcesi mi vardi, yoksa Turkce'ye cevrilmis mi?

firarperest said...

İngilizce. Benim için iyi bir çevirisi makbul olurdu. Bu arada mail yolladım sana :)