February 9, 2012

Oyun

Big Bang Theory dizisini izlerken, hafiften sırıtaraktan yanıma gelen T:

- Aaa, Avrupa Yakası'nı İngilizce'yi mi çevirmişler, dedi.

Ha-ha-ha! Aman ne komik! Ne yapayım, gurbette memleket özlemimi gideren tek dizi A.Y. Doğuma bile laptop'ta A.Y. ile girmiştim. Olaylar çok hızlı gelişince izleyemedim o ayrı. Bir de Beyaz'ı seviyorum ama internetten izleyemiyorum. Bazı bölümlerden parçalar koyuyorlar sadece. O yüzden canım sıkıldıkça, bazen ayda bir kez, bazen haftada bir kez A.Y.'nın eski bölümlerini izliyorum, daha doğrusu izliyordum. Bizim yavruya da denk gelmişti birkaç kere, o da sevmişti (sanırım); sonrasında bir ara istek bile yaptı: "o garip şeyi açabilir miyiz annee?" diye :)

Dramalara kesinlikle katlanamıyorum. Şiddet görüntülerinin her geçen gün arttığı polisiye/macera türüne de. Varsa yoksa komedi benim için. Hayat zaten yeteri kadar tracik... Ama maalesef kaliteli komedi bulmak o kadar kolay değil. Şimdi hatırlatdım, BBC'nin My Family'si vardı bir de, o da güzeldi. Başka da bilmiyorum dizi olarak. Amerikan sitcom'larını çok anlamlandıramıyorum. Sonuçta içinde yetişmediğim bir kültür (hayır İngiliz asildazesiyim ya, o yüzden BBC'nin My Family'si :P) Şaka bir yana, çok denedim, Arrested Development, Big Bang Theory, Modern Family, How I met your mother, Raising Hope, The Middle, ama hiçbirinden A.Y. kadar keyif alamadım, itiraf ediyorum. Tamam A.Y.'nın bazı esprileri çok cinsiyetçi ve çok sığ, bazen çok kızıyorum ama genelde seviyorum ve buraya geldiğimizden beri, yani 5 senedir izlemekten kendimi alamıyorum, daha doğrusu alamıyordum ama artık bitti. Evet bitti! Çünkü artık Yalan Dünya başladı. Üstelik bu sefer Beyaz da var, daha ne isterim :) Ha bir de sizin önerileriniz varsa onları isterim :P

Aslında ne Avrupa Yakası, ne de Yalan Dünya! İstanbul'da olsak hiçbirinin yüzüne bakmazdım ya, T. bilir. Tiyatro Boğaziçi'nin oyunlarına gidemediğim için düştüm bunlara. Her yeni oyun çıktığında nasıl rüyalarıma giriyor ve gidemediğim için nasıl çatlıyorum anlatamam. Siz de hala gitmediyseniz, bu oyunlara sakın gitmeyin de beni daha fazla çatlatmayın lütfen ;)

11 Şubat Cumartesi 16:00 ve 20:00  Otobüs (Üstelik 16.00'daki gösterim LİSTAG (LGBT Aileleri İstanbul Grubu) "Benim Çocuğum" belgeseli yararına gerçekleşecek).

16 Şubat Perşembe ve 25 Şubat Cumartesi 20:30 Eleni'den Mektuplar

18 Şubat Cumartesi 16:00 Yeni Bir Hayat İçin 

23 Şubat Perşembe 20:30 Selam Sana Shakespeare

25 Şubat Cumartesi 16:00 Moliere Efendi

Oyunların hepsi Maya Sahnesinde... 


10 comments:

Anonymous said...

her ne kadar populer hale getirilip tuketilmek istense de, hakkinda ileri geri yorumlar yapilsa da Leyla ile Mecnun dizisini tavsiye ederim nacizane. benim hissiyatimla dizi izlediginizi anladigim icin bu oneride bulunuyorum. hayatin trajedisinden biraz olsun cikmak nefes almak icin izliyorum bazi dizileri. ben de pek severdim A.Y'ni ama bu diziden sonra Yalan Dunya izlemek cok yavan geldi. tabi kulvarlari farkli onu da soylemeliyim biri sit-com digeri absurd komedi. ama absurd komedi dedigimiz yapim daha bir bizden daha bir hayatin icinden sanki. dediginiz yabanci yapimlar da evet gulduruyor ama kendi icinde yetistigimiz kulturun espiri anlayisini iceren, cocuklugumuzdan anlari bize sunan seyler gormek bazen gulmenin otesinde garip bir huzur da veriyor. benim onerim yemeklerden sonra bir doz alinmasidir ve en basindan taa 1.bolumden izlenmeye baslanmasidir :)
bir dost
bir dizi tavsiyesi icin amma uzun yazmisim:))

Gulcin said...

bu yaptigim cok ayip biliyorum ama kendimi durduramiyorum :)
Biz Istanbuldayken Yeni Bir hayat icin'e gittik. neredeyse hic degismemis gerci ama olsun :)
cok kiskandin mi evren :P

Evren said...

Ahahaha :)) Supermiş Leyla ile Mecnun. Bayıldım! Neden daha önce duymamışım ben bunu, hayret! Absürd komediyi çok severim oysa... üstelik bizim oralardan. Ne güzel yazmışsın, "gülmenin ötesinde garip bir huzur da veriyor" diye :) Aynen budur hissiyatım. Ve evet katılıyorum Yalan Dünya pek bir yavan şimdi. Çok teşekkürler öneri için!

Evren said...

Ah Gülçin ah! Ah Gülçin ah! :) Neyse ki listeden izlediğim tek oyun, kaç kere izlediğimi hatırlamıyorum. Yine olsa yine izlerim ama. Sonuç olarak evet, kıskandım :P

Pratik Anne said...

Avrupa yakasi ve baska hicbir populer turk veya amerikan dizisi izlememis biri olarak reklamlarindan dolayi ilk kez Kuzey ve Guney'e sardim. Sonra aynen senin dedigin gibi depresif olmaya baslayinca biraktim. Ben de dayanaiyorum artik, ruhum daraliyor. Cok mu etkisinde kaliyorum nedir?
Yalan Dunya'ya ben de basladim ama sikilmaya basladim sanirim. Bende ADD var sanirim. TV basinda bile duramiyorum. Cok ilgimi cekmesi lazim, yoksa sikilip dagiliyorum.
Big Bang Theory'de nadiren youtube'da parcalarini izleyip begendigim dizilerdendir.
Tavsiyem yok :)

ycurl said...

Ben de tez yazarken Avrupa yakasina cok feci takilmistim. Her gun bir bolum seyretmek beni tezden uzaklastiriyordu :) Yalan Dunya onun kadar basarili degil gibi gelse de henuz oturmamislik var bence o da bir yere gelebilecek gibi. Leyla ile Mecnun fena degil en azindan absurd komedi olmasi acisindan. Bir de Amerikalilar'in espiri anlayisi ile cok uyusmayan bir kulturden geliyoruz :) Tabii tiyatro ile dizileri birbiri ile kiyaslamanin imkani yok. Ben cok geride kalmisim demek Maya Sahnesinde sergiliyorlar oyunlari. Ama sanki Bogazicinde oynadiklari daha bir amator ruha sahipti bir seyler degismis midir?

yeliz said...

yalan dünyayı sevdim ben. çok gülüyorum özellikle orçun karakterine hastayım. "öpüşebilir miyiz" :)) avrupa yakasına da bayılırdım. an itibari ile tk izlediğim dizi yalan dünya. zaten diğerlerini bünye kaldırmıyor.

Elif said...

Yalan dünya,üç haftadır kahkalarla izlediğim bir dizi.Açılay ve Orçun'u tek geçiyorum dizide

Bezen Hindistan said...

Dun Seksenler'in ilk bolumunu seyretttim you tube'dan. Bayagi eglenceli gorunuyor. 70lerde cocuktum ben, cok sey tanidik geliyor tabi. Daha genc olanlar ayni tadi alabilir mi bilmem. Avrupa Yakasini ben seyretmedim ama bizim kabileden izlemis olanlar ustune dizi tanimiyor.

Anonymous said...

:)) ben daha bir sevindim nedense begenmenize. yalniz uyarmadi demeyin yeri gelir salya sumuk aglatir da :) sevgiler