March 5, 2012

8 Mart'ımız kutlu olsun :)

Hepimizin 8 Mart'ı şimdiden kutlu olsun :) İstanbul'dakiler için çok güzel bir şenlik var duyurmak istediğim. Boğaziçi Kadın Araştırmaları Kulübü düzenliyor, Kadın Şenliği. Neler yok ki bu şenlikte? Kitaplar, konserler, oyunlar, paneller, söyleşiler...  İstanbul'dakiler şanslı! Güzel bir 8 Mart haftası diliyorum herkese :)

Kadın Eserleri Kitap Sergisi
5 Mart Pazartesi – 9 Mart Cuma 

Yer: Güney Kampüs, Kırmızı Salon (Özger Arnas Salonu)

* BÜKAK olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü takip eden hafta (5-9 Mart) boyunca kadın edebiyatını, dergiciliğini görünür kılmak ve daha çok kişiye ulaştırmak için Kadın Eserleri Kitap Sergisi'ni açıyoruz. 
Bu tarihler arasında sergiden çesitli kadın eserlerini indirimli olarak satın alabilirsiniz.

PANEL: "KADIN DİLİNDEN BARIŞ MÜCADELESİ"
5 Mart Pazartesi 17.30 
Yer: Güney Kampüs, Demir Demirgil Salonu (ÖFB)
KONUŞMACILAR:
Yard. Doç. Dr. Ayşen Candaş
Radikal Gazetesi Yazarı Ezgi Başaran
İstanbul Feminist Kolektif'ten Funda Ekin
BDP Milletvekili Sebahat Tuncel
MODERATÖR: Deniz Taşyürek (BÜKAK)

* Yıl 2012... Nedenleri ve sonuçlarıyla savaş, h
âlâ canımızı acıtmaya, bizi umut ettiğimiz barış ortamından uzaklaştırmaya devam ediyor. Askeri ve siyasi operasyonlar, gazeteci, akademisyen, öğrenci ve siyasetçi tutuklamaları, üzerinden aylar geçmesine rağmen yaraları sarılamayan Van depremi ve 35 kişinin öldürüldüğü Uludere Katliamı savaşın en önemli yansımaları. Kuşkusuz kadınlar bu savaş ve şiddet ortamından sadece kadın olmaları nedeniyle de nasiplerini alıyorlar. Bu yüzden her 8 Mart'ta olduğu gibi bu yıl da barış dilinden vazgeçmiyoruz ve farklı alanlardan kadınların barış mücadelelerini kampüsümüze taşıyoruz.

KİTAP SÖYLEŞİSİ: Ne Değişti? Kürt Kadınların Zorunlu Göç Deneyimi
6 Mart Salı 17.30 
Yer: Güney Kampüs, Kırmızı Salon (Özger Arnas Salonu)
KATILIMCILAR:
Handan Çağlayan
Şemsa Özar
Ayşe Tepe Doğan
MODERATÖR: Berfin Binbay (BÜKAK)

* Milyonlarca insanın sahip olduğu her şeyi bırakıp belirsiz bir geleceğe doğru göç ettirildiği 90’lı yıllardan günümüze Kürt kadınlarının deneyimlerini, göçün ardından yaşanan değişimleri, ayrımcılık, dışlanma, güvensizlik ve belirsizlik gibi süreçleri Ne Değişti? Kürt Kadınların Zorunlu Göç Deneyimi adlı kitapta ele alan yazarlarla buluşuyor ve kadınların etkileyici yaşam mücadelelerine tanık oluyoruz.

YURT KONSERLERİ

6 Mart Salı 21.30
Yer: I. Kuzey Yurdu 

8 Mart Perşembe 21.00
Yer: II. Kilyos Yurdu

* BÜFK'lü müzisyen kadınlarla birlikte bu yıl da yurtlarda, kadın ağzı şarkılarla, türkülerle 8 Mart'ı kutluyoruz. 6 Mart Salı akşamı saat 21.30'da I. Kuzey Yurdu'nun, 8 Mart Perşembe günü ise 21.00'da II. Kilyos Yurdu'nun kadın katlarını şenliğimizle dolduruyoruz. Sizleri de şiddete, savaşa, sömürüye inat hep birlikte şarkı söylemeye, dans etmeye çağırıyoruz!
DİNLETİ: BÜMK Kadınlar Korosu 
7 Mart Çarşamba 17.00

Yer: BTS Fuaye (Saatli Bina)

*Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü bünyesinde 2011 yılında kurulmuş Boğaziçi Kadınlar Korosu bu kez BÜFK'lü müzisyen kadınların da katılımıyla kadınlar için şarkı söylüyor. Belirli bir döneme bağlı kalmadan hissettikleri müziği üretiyor, seyirciye bunu yepyeni bir deneyim olarak yaşatmayı hedefliyor. Farklı renkleriyle kadın sesini merkez alan Kadınlar Korosu, Katalanca, Latince, İngilizce, Almanca dillerinde klasik eserler seslendirecek. BÜ'de Kadın Şenliği kapsamında gerçekleşecek bu dinletiye herkesi bekliyoruz.

OYUN: ELENİ'DEN MEKTUPLAR
7 Mart Çarşamba 18.00 

Yer: Güney Kampüs, Demir Demirgil Salonu (ÖFB)

Eleni'den Mektuplar günümüzde yaşayan iki kardeşin geçmişlerini ve annelerinin gerçek kimliğini keşfetmeleri üzerine kurulu. Annelerinin ölümünün ardından gömülmek istediği Ege kasabasına giden iki kardeş yollarını bir kaza ile kaybedince hem kendilerinin hem de annelerinin geçmişi ile karşılaşıyorlar. Oyunda 6-7 Eylül olayları sonrası Türkiye’den gitmek zorunda kalan yaşlı bir Rum’un torunu Eleni’nin Müslüman bir aileye teslim edilmesi, Eleni’nin Edibe olma süreci öykü boyunca yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Gitmek zorunda olanların mektupları sizin ilginizle açılacak, sahiplerini bulacak. Eleni'den Mektuplar“bizi” keşfederken, küçük hikayeler fısıldıyor izleyenin kulağına! Oyunun ardından ise yazar Sevilay Saral ve oyuncular Duygu Dalyanoğlu ve Pelin Batu’yla oyun üzerine söyleşiyoruz.

KİTAP SUNUMU: İktidarın Mahremiyeti -Aslı Zengin
8 Mart Perşembe 16.00
Yer: Güney Kampüs, Kırmızı Salon (Özger Arnas Salonu)
*Aslı Zengin, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Yüksek Lisans Programı’nda seks işçiliği üzerine yaptığı araştırmalarıİktidarın Mahremiyeti: İstanbul’da Hayat Kadınları, Seks İşçiliği ve Şiddet adlı kitabında toplamıştır. BÜKAK’ta yürütülen Feminizm ve Tiyatro dosya çalışması kapsamında okunan bu kitabın bir sunumu yapılacaktır.

SÖYLEŞİ: Samar Habib ile Arap Dünyası ve LGBTİQ Aktivizmi 
13 Mart Salı 17.30

Yer: Güney Kampüs, İbrahim Bodur Oditoryumu (Natuk Birkan Binası)

* Western Sydney Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Samar Habib, Arap dünyasında son on yılda giderek güçlenen LGBTİQ hakları aktivizmi üzerine konuşacak. "Arap Baharı" olarak tanımlanan gelişmelerin bu aktivizme olumlu ve olumsuz etkilerine değinecek. Yeniden dirilen İslami duyarlılığın, hangi noktalarda LGBTİQ meselesinin görünürlüğünü arttırırken, hangi noktalarda daha çok zulüm yaşanmasına sebep olduğu üzerine tartışmalar yürütülecek.

*Etkinlik İngilizce'dir. 

1 comment:

firarperest said...

Sınır tanımayan Evren :)