October 4, 2012

Bahar geldi ailemize :)

Ablası gibi tam 40 hafta 1 günlükken geldi Bahar, neşe getirdi ailemize :)

Yalnız bu ablasını epey bir solladı doğum hızı konusunda. İlk doğumda 'epeyce' bilgilendikten sonra, dalga geçiyordum, olmaz diyordum ama doğum, öyle filmlerdeki gibi bir anda olabiliyormuş

YavruSu'nun Su Gibi Doğumu diye yazmıştım bundan 3,5 yıl kadar önce... Öyleyse bu da Bahar'ın şimşek hızıyla fırlaması oldu diyebilirim :)

Pazartesi akşamı, 8:30'da başlayan ani ve şiddetli sancılarla kendimizi zor attık hastaneye. 9:10'da hastane odasına girdik ve 9:18'de doğum oldu. 3 itmede çıktı Bahar. Biraz uzakta yaşasaydık, ben de yol kenarında doğurup taşla kesecektim herhalde kordonunu. Neyse ki yetiştik son anda. 

Tabii öncesi var, ebemiz sağolsun, uyarmıştı beni, bu doğumun hızlı gelişebileceği konusunda. Öyle evde oturup sancıların 10 dakikada bir, 5 dakikada bir düzenli gelmesini bekleme, şiddetine bak, düzenli olmasa da vakit kaybetmeden hastaneye gel demişti. 

Nitekim dediği gibi oldu, önce tek bir tane epey şiddetli bir sancı geldi. Annemle yemekten sonra yürüyüşe çıkmıştık. Birden sanki suyum gelmiş gibi bir kütlenin aşağıya düştüğünü hissettim. O düşme hissiyle beraber sanki kalçam açıldı ve belime çok şiddetli bir sancı girdi ama 30 saniyede geçti. Sonra bir saat boyunca hiçbir şey olmadı. Derken 8:30 gibi çok şiddetli sancılar gelmeye başladı düzenli olarak. Sonra kanamam oldu, hatta hemen akabinde felaket bir itme hissi geldi, her kasılmayla daha çok yaşadım bu hissi, itmeye başlasaydım evde doğurabilirdim. Neyse ki hastaneye kadar tuttum, odaya girince kendimi yatağa zor attım, nasıl dayanacağım derken 8 dakika sonra doğurdum. Toplam 48 dakikada her şey olup bitmişti. Geriye kalan şaşkınlık hissi ve bir kez daha doğurmanın ne kadar güzel olduğuydu. Hamilelik de çok güzel ama 9 ay boyunca karnınızda taşıdığınız bu canlıyla karşılaşmak tarifsiz bir duygu gerçekten. Göğsüme yatırdıklarında bunu tekrar tekrar yaşamak istediğimi düşünürken buldum kendimi. Neyse, sonra bir taraflarıma cimcik attım da kendime geldim :P

Aslında doğumun bu kadar hızlı olması bebek için pek iyi olmadı. Doğum kanalında yeterince kalamadığı için sıvılarını tam boşaltamadı, ağzından sürekli tükürük çektik. Benim için de çok ani gelişti, hastane çantamıza koyacaklarımızın listesini hazırlamıştım, kasılmalar düzenli olmaya başlayınca kasılma aralarında vaktim olacak, o zaman koyarım diyordum, ama bir anda çok şiddetli bir şekilde 2 dakikada bir'le başlayıp sancı uzunluğu 1 dakika sürünce hiçbir şey yapamadım tabii. Öylece gittik hastaneye. 

Neyse ki hastanede hemen her şey vardı, ne yazık ki sütyen yoktu (:P), neyse ki yalnızca 48 saat kaldık ve kimse gelmedi, ne yazık ki uzakta yaşamanın ve yeni taşınmış olmanın ceremesiydi bunlar, neyse ki internet vardı, ailemiz ve arkadaşlarımızla görüşebildik rahatça :) Sağolusun, mail atan, yorum yazan, güzel dilekler gönderen, beğenen beğenmeyen herkesin ellerine, dillerine, yüreklerine sağlık! Bu mutlu günümüzde 'yanımızda' olduğunuz için çok teşekkür ederiz! 


48 comments:

Süreyya said...

Gözünüz aydın :) Allah analı babalı ablalı güzel günler göstersin :)

güz said...

Speedy Gonzales olsun Bahar'ın takma adı :) ne güzel hızlıca, bir avazda gelmiş ailesine mutluluk getirmiş.
Gözünüz aydın.
Şansı, bahtı, ömrü güzel olsun...

Gulcin said...

donup donup bakiyorum fotograflara. Cok guzelsiniz!
Ablasinin aynisi oldu sanki bu baharcik Evren :)
Bak yormadan annesini gelmis ne guzel :)
Boyle su gibi saglikla da buyusun.
soylemis miydim fotograflar harika :)

Nar cicegi said...

Ay.. Ne dogum o öyle;))
Allah anali babali büyütsün.. Kutlarim..cok cici bir minik hanim bu yaaaa..;)

kuzunun annesi said...

çok sevindim , gözünüz aydın

Anonymous said...

çok sevindim,mutlu oldum.ne denebilir allah mutlu,uzun,sağlıklı bir ömür versen baharcığa :)
sessiz tekipçi:P suna...

es said...

Ben neden bu kadar duygulandım ki..
Galiba adına takıldım, yaklaşık 10 gündür,buraya yazıp neden Bahar ismini hiç düşünmediniz demek geldi içimden.(Sınıfıma bu sene yeni bir öğrenci geldi ismi Bahar Sevgican ..)Ama hep kesin doğmuştur artık diye vazgeçtim..
Şimdi Bahar'ı görünce annesiyle, babasıyla, ablasıyla tutamadım kendimi..
Hoş geldin güzel renklerinle Bahar kız...

hüznün tadı said...

Bahar'cık anneciğini hiç üzmeden gelmiş dünyaya. Ömrünce o da üzülmesin inşallah.

İlk said...

Ah Evren! Ne kadar guzelsiniz! Masallah guzel ailenize. Hep boyle guzel gulun. Bahar ne kadar guzel bir isim :))
Dogumuna imrenmemek mumkun degil. Harikasin :)) Cok opuyorum! Sevgiler :)

selen said...

tebrikler, gözünüz aydın! böyle bir doğum hikayesine böyle bir başlık harika olmuş...

Sittirella said...

Evren, ağzım ensemde fiyonk ama ağlıyorum be! :)))
Nasıl güzel bi' haber bu, hem senin doğumu ağrısız- acısız yaşaman hem de Bahar'ın sağlıklı olarak hayatınıza girmiş olması...
Dilerim, o da ablası gibi tatlı mı tatlı, bıcırık mı bıcırık bi' minnak olur da yüzünüze gülücükler kondurur :)
Uzun ve mutlu bir ömür diledim evinizin Bahar'ına :)
Tebrik ederim, geçmiş-hoş gelmiş olsun :)

baharb said...

oy oy oy. cok cok tebrik ederim adasimi ve guzel ailesini :)
dogumun benim kinciye cok benzemis, benim ikinci kizim da su gibi dogdu, hastaneye zor yetistikten 9 dk sonra! gercekten filmlerdeki gibi dogum olabiliyormus ikincilerde :)

Feride said...

ay ay çok heyecanlandım. tebrik ederim, sağlıklı musmutlu bir ömür dilerim.. Rekor hızla doğurmuşsun cidden, umarım benimki de o kadar kolay olur.. sağlıkla tabii.. Ben ilk doğumumda kasılma ya da sancı yaşamadan 41+4 haftalıkken suni sancı alarak 45 dk da doğurmuştum. Fakat bu sefer şimdiden sancılar ve kasılmalar oluyor. Bazı geceler heyecandan uyuyamıyorum bile. Ah her neyse tebrik yazacaktım, uzattım. Çok çok öpüyorum evinizin baharını ise kokluyorum..

Selen said...

Ayy çok sevindim postu görünce. Işık hızında doğum için tebrikler :) Hoşgelmiş Bahar bebek, ne de yakışmış bu isim... Allah sağlıklı uzun ömürler versin inşallah. Sevgiler...

Elif said...

Evren'cim thaberi duyunca cok ama cok sevindim...saglikla buyutmek nasip olsun..cok opuyorum sizi

ElfAna said...

Delirmis gibi evde kahkahalar atan bir benmisim demek ki:P T. ile seni tekrar tekrar tebrik ediyorum. Adi da cok guzel, omru de guzelliklerle dolsun.
Sevgilerimle.

Emre Bora Bebek said...

Ömrü güzel olsun, Alah bağışlasın! Gözünüzaydın :)

Cincüce Banu said...

İnanamıyorum Evren, bu ne hız!
8 dakika değil mi, gözlerim beni yanıltmıyor? Şaka gibi.
Bahar ne kadar güzel. Adı da öyle. Tülin Su'ya da nasıl benziyor.
hepinize bir kez daha bol sağlık diliyorum. Sevgiler.

Deli Anne said...

Hoşgelmiş, safalar getirmiş Bahar.. İnşallah adı gibi Bahar gibi düşer dünyaya.. YavruSu'cuğumuz da ne güzel gene maşallah.. meleğim benim.. onu da, sizi de öpüyorum Evren'cim, tebrik ederim:)

Cigdem said...

Hosgeldin Bahar, adin gibi harika bir ömrün olsun canim benim. Evren cok tebrikler! Tek kelimeyle inanilmaz, filmlerde görüp, yok artik dedirtecek sekilde bir dogum:).

saricizmeli said...

Küresel ısınma sürecinde çocuğun adını Bahar diye koyarsan hızlıca geliverir tabi. Bahar gibi yaşasın. Hep tomurcuğa dursun tüm güzellikler onunla. Su ve Bahar birbirinin ne destekçisidir, ne güzeldirler bir arada. Çocuklarında adlarına yaraşır ömürler yaşasın. Ne garip şöyle sıkıca hiç sarılmışlığımız olmamasına rağmen gidebilsem de Evreni ve minikleri bir sarıversem isteğim. Tekrar tebrik ederim.

anne kaleminden said...

allahım ya ne güzel bir doğum :)))) hayatınıza bahar getirir dilerim hep doğumu gibi yaşantınızı kolaylaştırır ve ablasına can yoldaşı olur :)))

Ters Pabuçlar said...

Allah analı babalı büyütmek nasip etsin sıhhatle inşallah ikisinide:)

esraozlem said...

Evren çok çok sevindim :) Hoşgelmiş Bahar dünyamıza. Dilerim ki sağlıklı, mutlu ve upuzuun bir ömrü olsun. YavruSu ve T.'ye sevgiler :)

Anonymous said...

Tebrik ederim, gözünüz aydın. Allah sağlıkla, sevgiyle ve kolaylıklarla büyütmek nasip etsin. Benimde 1 yaşına henüz girmiş Defne adında kızım var ve Yavrusu ninniniz sayesinde keşfettiğim blogunuzu son zamanlarda sıklıkla takip ediyordum. Bu sayede 2. bebişinizi öğrendim ve doğum haberi içimi ısıttı. Kendi doğum hikayem geldi aklıma, gözümde birkaç damla yaş ile... Tekrar tebrikler... Sevgilerimle Aslıhan Balkan aslihanbalkan@gmail.com

durununannesi said...

Allah analı babalı büyütsün :)

durununannesi said...

Allah analı babalı büyütsün :)

durununannesi said...

Allah analı babalı büyütsün :)

durununannesi said...

Allah analı babalı büyütsün :)

durununannesi said...

Allah analı babalı büyütsün :)

tomurcuk said...

Tebrikleerr! Çok güzel bir doğum hikayesi. Maşallah.

yagizlahayat said...

Hoşgelmiş Bahar. Annesini hiç üzmemiş ne güzel. Mutlu, huzurlu bir bebek olur inşallah.

GeCe said...

hem annesine hem de Bahar'a kocaman bir maşallah, ne güzel bir aile olmuşsunuz dört dörtlük. Sağlıklı güzel bir ömrü olsun tatlı kızınızın

Nehire said...

Gözünüzaydın.Hoşgelmiş Bahar bebek,ablası Yavrusu gibi güzel.Her ikisine de sağlıklı,umut dolu bir ömür dilerim...

Bezen Hindistan said...

hiiii teyze oldum yasasin:)) ben ha bugun ha yarin diye diye totomu kaldirip sana yazana kadar ufaklik gelmis bile:) enn kisa zamanda telafi edecegim. cok opuyorum hepinizi ama en cok taze ablayi:)
sevgiler

borakusu said...

Adı gibi Bahar gibi yumuşak,yenilikçi,hergünü ayrı ayrı güzel olsun.Tebrik ederim.Sağlıkla sevgiyle birlikte büyütün inşallah.

Lala Hajibayova said...

Gozun aydin Evren! I'm very happy for you. Bahar is so beatiful like her name. I wish I were there with you your post made me cry Love take care

Şerife Çimen said...

Oy oy, ne güzelsiniz siz öyle! Neşeniz daim olsun :)

Anne Café said...

neşenize neşe katılsın evinizde çiçekler açsın hep hep:) Allah ikisine de hayırlı uzun ömürler versin...

beste said...

Hosgelmis aramiza min ik melek. Adi ne guzel Bahar:=) Bahar gibi bir kiz olsun. çok sevindim cekridek aile buyudu artik ne guzel. Opuyorum hepinizi, sevgiler

yeliz said...

Evren inanılmaz bir şey bu ya... Galiba şimdiye kadar okuduğum en güzel doğum hikayesi bu! En güzel doğum en hızlı (tabii ki sağlıkla) doğum:)) Fotoğrafları facebook'tan görmüştüm şimdi bir daha görmek gülümsetti. Sağlıklı huzurlu bir ömür dilerim tekrardan:)

Evren said...

Herkese cok cok tesekkurler! Bu guzel mesajlariniz mutlulugumuza mutluluk katti :))) Cok cok sagolun!

Pratik Anne said...

Aaaa tebrikler. gozunuz aydin. Kac zamandir girmiyordum bloglara. O arada Bahar guzeli gelmis. Maasallah. Ayni cabuk dogum ve aksirma tiksirma olayini biz de Ela'da yasadik. Bayagi bir hapsuracak onlari cikarmak icin. Belki cikmislardir bile. baksana kac gun/hafta olmus.

fethiye said...

Gozunuz aydin! Bizim Elif de 12sinde sereflendirdi. :)

fethiye said...

Gozunuz aydin! Bizim Elif de 12sinde sereflendirdi. :)

cuckan said...

çok güzel olmuş, hiiiç stres olamadan(!) gelmiş kuzucuki maşallahlar olsun...

emreyle hayat said...

Hayalimdeki doğum :) Allah analı babalı büyütsün :)

coraline said...

gözünüz aydın, güle güle büyütün :)