November 5, 2010

Alternatif Hediyeler

Blog dünyasında her gün yeni bir güzellikle karşılaşıyorum. Bugün bahsetmek istediğim, 'el emeği göz nuru' üreten blogcular. Bu yetenekli yaratıcı insanlar, onca işlerinin yanında oturup bir de bu güzel şeyleri yapıyorlar ya gerçekten çok takdir ediyorum. Birkaç tanesi bana geldi, sağolsun Ateş Böceğinin annesi. Gerçi ben bugün el emeklerini işe dönüştüren insanlardan bahsedeceğim. Aylık 10 dolara işçi çalıştırıp çocukları kullanan, zehirli atıklar üretip bunları doğaya salan büyük işletmeler yüzünden her geçen gün yeni bir küçük işletme kapanıyor. Oysa bilen bilir, bu el emeği denen şey, gerçekten göz nurudur, çok değerlidir. O yüzden kendinize veya sevdiklerinize hediye almak için mutlaka bu alternatif ürünlere bakınız derim.

Oyuncak Dükkanı / Hilal Timur

Hilal, ilk olarak 2008'de oğlu için yapmaya başlamış bu güzel oyuncakları. Daha sonra arkadaşlarının da önerisiyle yapıp paylaşmaya başlamış. Bir süredir Pasaj'da ve Hilal'in El Emeği blogunda satılıyordu oyuncakları ama en sonunda bu iş için özel blogunu açtı. Çok da iyi oldu. Blogda ayrıntılı bir şekilde her oyuncağın materyali ve nasıl kullanılacağını anlatıyor. Örneğin bu yanda resmi bulunan Patates Kafa ile Surat İfadeleri oyuncağı polar ve keçeden yapılmış. Farklı göz, kaş, burun ve ağız ifadeleri surat zemine çıtçıtlanabiliyormuş. Potato Head'in Türkiyeli versiyonu. Ben bu oyuncağa bayılıyorum, çok yaratıcı bir oyuncak. Siz de bu dükkana bir bakın, daha ne güzel şeyler var. Ev yapımı oyun hamuru, çok kültürlü bebek giydirme aktivite kitabı, kumaş kitaplık, kartondan evler, örgü oyuncaklar ve daha neler neler. En güzeli de içinde BPA var mı yok mu, toksik boya kullanılmış mı, çocuğuma herhangi bir zararı olur mu vs. gibi şeyleri düşünmeden rahatça alışveriş yapabileceğiniz bir mekan.

Çocuk Odaları İçin Kişiye Özel Resimler / k.i.s.d.
Kisd, kendi izini sürerken sonunda içindeki cevhere ulaştı :) Ne de iyi oldu! Bu yetenekli blogcu anne, resimlerini bizimle blogunda paylaşıyordu ara sıra,  sonunda bu dükkanı açmaya karar verdi. Amacı, çocuk odaları için resimler yaparak dünyayı daha renkli ve neşeli hale getirmek. Dükkanın adı üzerinde ama ben yine de yazayım: Kisd, çocuğunuzun sevdiği imgeler, renkler, yiyecekler gibi şeyleri de dikkate alarak çocuğunuza özel resimler yapıyor. Suluboya kağıdına suluboya ile çalışıyor ve istediğiniz ebatta resim yapıyor. Çocuğunuzun veya arkadaşının doğum günü için özel bir resim istiyorsanız acele edin yalnız, en geç bir ay önce iletişime geçmeniz gerekiyor.


Cincüce Bobin Hizmetleri / Banu

Banu'yu Bir Dolap Kitap sayesinde tanıdım. Bunca aydır çeşitli bloglarını takip ediyordum ve buna rağmen henüz yaptığı şeylerin range'ini tam olarak idrak edememiştim :) --ki birkaç ay önce bize çok güzel bir süpriz yapıp tüm yazılarını bir blogda birleştirdi. Ve daha da güzeli el emeği göz nuru olan seramiklerini bizlere de sunmaya karar verdi. Kendi gibi renkli ve yaratıcı olan bu tasarımlarına Pasaj'da açtığı dükkandan ulaşabilirsiniz. Bir de Günaydın adında çok güzel ve minik bir çocuk kitabı vardı yazdığı ve yaptığı, Dolab'ı takip edenler bilir, işte bu kitaplardan da  görmek istiyoruz dükkanda duyurulur :)

Yaşasın alternatif ürünler, yaşasın alternatif alışveriş!

10 comments:

Hilal said...

yazını görünce çok sevindim. El emeğinin böylesine değer görmesi ne kadar güzel .sevgiyle kal Evren..YavruSu'ya öpücükler

k.i.s.d. said...

Çok mutlu oldum Evren. Kısa sürede öyle büyük bir destek oluştu ki, iyi ki bu yola girmişim dedim. Gönül dolusu teşekkürler, sevgiler.

Hülyanın Tunası said...

iş dünyasına bir sebepten uzak duran, kapasite sahibi, diplomalı çok sayıda anne var. sadece para kazanmak için değil, anne olmaktan fazlasını da yapabileceğini kendine kanıtlamak için çok faydalı buluyorum bu uğraşları. eh para da kazanılıyorsa, işin bonusu oluyor ve insanın özgüveni inanılmaz körükleniyor.
kendimden biliyorum :)
kızlar sizi destekliyorum. çok güzel işler yapacağınıza da eminim

deniz said...

Ne kadar güzel bir başlık açmışsınız,harika.Bende 3 çocuk annesi ve evde üreten kadınlardanım.

Sevgiler

Red Riding Hood said...

Evren'cim , ,ilköğretim de görevli öğretmen arkadaşıma önerdim bazı yazılarını. O da durmamış hemen velilerine ve anasınıfı öğretmenine söylemiş.Sen yaz takipçin çok ve sabırsızlıkla bekliyorlar.

Evren said...

Hilal, k.i.s.d.,
Asıl, siz böyle güzel şeyler üreterek bizi mutlu ediyorsunuz. Üretmek ne kadar güzel bir şey. Tabii ki destek olacağız. Sevgiler... :)

Hülya,
Katılıyorum sana, para kazanmak sadece bir araç. Bu insanlar zaten üretmeden duramayan insanlar. Tabii bonus da çok iyi oluyordur eminim :) Ben de inanıyorum :)

Deniz,
Seni tanıdığıma çok memnun oldum. Umarım bu başlığın devamı gelecek zaten. Eline emeğine sağlık gerçekten, resmen sanat eseri pastaların, muhteşem! İnsanlar kıyıp yiyebiliyorlar mı onları? Ben olsam kıyamazdım :)

Red Riding Hood,
Çok teşekkürler gerçekten! Mahçup oldum ama :) Sağolun, çok sağolun!

sirâr said...

Evrencim, yine, ne iyi ettin :))

Yelish said...

Oyuncak dukkanini bilmiyordum ya da farkinda diilim.Harikaymis ,bayildim.
Sevgiyle uretenler/uretilenler kendilerini belli ediyor di mi?
tenk yu Evren :)

Birben said...

Evren konu ile alakasız olacak ama bloguma gel bir sürpriz var sana da:)

ycurl said...

Ablamin tabiri ile el isi ile ugrasirken terapi yapiyormus :) Hakli ufak capli bir seyler yaratabilmek insani keyiflendiriyor. Sen ablamin yaptiklarini gorsen benimkilere acemi isi dersin zaten ;)