January 20, 2011

Çocuğunuza İngilizce Öğretirken

Çikolatalı Pasta'dan Senem, harika bir seri oluşturdu. Tekdillilik tedavi edilebilir bir hastalıktır diye başladı; ikinci bir dil (İngilizce şart değil elbette, Kürtçe, Zazaca, Rumca, Ermenice, Arapça, Çerkezce, Lazca, Gürcüce ya da hakim olduğunuz herhangi bir başka dil) öğrenmenin yararlarını saydı döktü, ve uzmanlık alanı İngilizce olduğu için bu konuda tavsiye ettiği kitaplar, şarkılar, oyunlar, filmlerden oluşan çok güzel bir kaynak oluşturdu; bkz. İngilizce öğretirken konu başlığı.

Biz de onların tavsiyesiyle tanıştığımız Brown Bear kitabımızı sürekli okuyor, hatta yapıyor ve söylüyor, Pinokyo sarkımızda da dans ediyoruz nicedir :)

Bu şarkı da Senem'in bugünki yazısında bahsettiği Barefoot Books serisinden bir başka kitabın şarkısı; bu sabah YavruSu bıktırana kadar dinletti de paylaşayım dedim ben de. Bu arada en çok sevdiği sahne de tahmin edin ne oldu? Kepçeee! "Bi daa, bi daa! Kepçe beni de yesinnn" diye aynı sahneyi onlarca defa izlettirdi :) O kadar kıyamet koparmaya gerek yokmuş yani, bütün çocuklar seviyormuş :))



*Link için bir kez daha teşekkürler ycurl! Umarım senin güzel düşüncelerin bir gün gerçek olur ve biz de böyle güzel videoklipler ve kitaplar yapabiliriz :)

9 comments:

Açalya said...

Ben bu şarkıyı ne ayak uydurup söyleyebilirim, ne de ezberleyebilirim, çok karmaşık bence, çok fazla kelime sıkıştırılmış melodiye. Benim oğlan bunu sadece seyreder sanırsam, bir de gitarıyla dımbırdatmaya çalışır, söyleme kısmını geçelim lütfen.

Evren said...

Hehe, sen önce bir Dante'ye izlet, gör gününü, ondan sonra konuş :)

Açalya said...

belki Almanca'ya çevirir zaar.

Umut said...

görüntülere bayıldım ben çok hoş

Deli Anne said...

Selim bebekken suyu çıkarmıştı böyle filmlerin.. işe yaramış mıdır bilmiyorum, ingilizce öğrenemedi ama büyük bir hevesi var..

Seda said...

Tesaduf bugun muzik dersinde bu seriyi gorduk sergi kosesinde,gozum takilmisti bu kitaba :)...Bizde "mulberry bush" olani var, Sila da ona bayiliyor,onu da tavsiye ederim. Ingilizcesi basit, hemen ogreniyor cocuklar...

ycurl said...

Biz de cok seviyoruz bu barefoot books videolarini. Acalya birden fazla izleyince ezberliyorsun :)

defne naz said...

Gerçekten bloğunuz ban ilaç gibi geldi. İngilizce konusunda arayış içindeydim. Nereden başlamalı ne yapmalı derken bloğunuzla tanıştım. Çok teşekkür ederim.
Bu arada çok tatlı bir kızınız var.

Evren said...

Defne Naz,
İşe yaramasına çok sevindim. Güzel sözlerin için de çok teşekkürler! Sevgilerimle... :)