January 12, 2011

Havlular nerde yaşıyor?

Julia Donaldson ve Axel Scheffler'ın Snail and the Whale kitabını okuyorduk. Orada balina, sürat teknesiyle dolaşan insanlar yüzünden yönünü şaşırıp karaya çıkıyordu. Ben de anlattım, balinalar denizde yaşar, karada yaşayamazlar diye. Neyse salyangoz yardım etti de geri döndü yaşam alanına, biz de çok sevindik :)

Ertesi gün, çamaşırları katlıyorduk birlikte, bizimki hemen sordu: "Havlular nerde yaşıyor anne?" Ben de dedim ki bizim evimizdeki havlu popülasyonunun yaşam alanları çok çeşitli: bir kısmı çekmecelerde yaşıyor, bir kısmı hurçlarda, bazıları banyoda bizim yıkanmamızı bekliyor, biz yıkanınca sevinip sarılıyorlar bize, 'oh mis' diye. Bazılarının işi zor, yoğurt mayalanırken onu beklemeleri gerekiyor, iyice etrafını sarıp 7 saat boyunca nöbet tutuyorlar başında. Kimisi sadece yazın ortaya çıkıyor, kış uykusuna yatıp deniz zamanında cıvıl cıvıl seriliyorlar kumlara :) Ah şimdi farkettim de, bir su-kuşu olarak pek özlemişim bu kum-kuşu havluları...

Bu arada hemen sormalıyım, sizin havlularınız nerde yaşıyor? Sincapların yalnızca bizim evimizin karşısındaki ağaçta yaşadığını düşünüyor bizim yavru Su :) Siz söyleyin de anlatayım, havluları yalnızca bizim evle sınırlı sanmasın. Dışarıda hep kağıt 'havlu' var çünkü, anlatayım da, havlularımıza sahip çıksın; onca türün arasında bir de havlu türü yok olmasın, dolaylı da olsa yaşam ağacına destek olsun...

14 comments:

Evrim said...

Sizinkine ilave olarak banyodan cikinca uzerine bastigimiz ayaklarimizi koklayip, gidiklayan ayak havlularimiz var bizim :)

Umut said...

Bizim de çocukların göğsünü ve sırtını sıcak tutmak için küçük havlucuklarımız var.

Sittirella said...

Bizim ailenin tek minnakı şöyle demişti;
''Halajım bu avlulav çok susamışlav, annem yüjümü yıkıyo, ellevimi yıkıyo, bu avlulav üüüüüp diye içiyolav ellevimdeki suyu'' :)

Bayılıyorum dünyalarının zenginliğine!
Bakıyorum da, hakikaten kaybımız büyük.
Büyüdükçe kaybetmişiz.

Hanimiş: evimizde minik bir dolabın tamamı havlulara ayrılmış durumda :)

DeryAze said...

bizim bazı havlularımız da kalorifer üstünde yaşıyorlar artık ıslak ıslak, geceleri Aze Hanımın burnu tıkanmasın, oda kurumasın diye :)

senem said...

Bizim bir de her yıkama sonrası o minik popoyu kurulamaya yarayan mini mini rengarenk havlularımız var. Nerede yaşadıkları tam belli değil ama, her an her yerden çıkabilirler :)

Banu said...

Ay ne güzel masal olur bu!

Red Riding Hood said...

Hijyen delisi biri olarak havlu konusunuda abarttığımı düşünüyorum :) Banyoda rafın en büyük bölmesi dolu.Odamda boş bir alan dolu.Ashley'nni odasında var bir bölüm :) Bazen kalorifer üstünde ıslak ıslak sarkıyorlar eskiyenler. Çok güzel bi yazı olmuş Evren'ciğim.
ps: meraklandık diye yorum bırakmışsın ne hoşuma gitti.Buralardayım ama çok yoğunum.Ashley ile sorunlarımız var malesef. Biliyorsun Okuldan 2. dönem kabul belgesi geleli 1 ayı geçti ama Ashley korkudan gidip başvurmuyor ve süresi dolmak üzere Evren :( Onlardan değil sonuçtan korkuyorum diyor .

ÇokBilmiş said...

Evet, evet; çok güzel hikaye olur bundan. Hele susayan havlulara bayıldım. Aklımın bir köşesinde kalsın; bir gece masal yaparım kızıma :)
Biz kağıt havlu kullanmadığımızdan bizim mutfağımız da havlu dolu: Ellerimizi kurulamak, kızımın ağzını silmek, pilav tenceresinin üstüne kapatmak vs için :)

Deli Anne said...

Bizim havlular bir yer edinemediler kendilerine.. niyeyse pek bir yurtsuzlar.. tam banyoda yer edinirken birden hooop! yatak odasındaki dolaba uçuruluyorlar.. bir tek bebek havlularının yeri sabit.

es said...

Allahım allahım,zeki meleği yerim ben, bayılıyorum ben sizlerin çocuklarına yaa.. misal Dante,misal YavruSU :)
annelik dersi verseniz bana,mesela ilerde bi yavrum olduğunda sizinkilere benzer mi :)

Benim havlum eskiden köyde yaşardı, çocuklarla..ama artık büyük şehre geldi.yol biraz yordu onu,şimdi dolapta uyuyor :)

birdamlacıkyağmur said...

Gerçekten çok güzel masal olur bu.
Bayıldım...
Bir de OİP'e söylesek de bu havluları çizse.
Harika olur bence!

Evren said...

Heeey, ne guzel oldu bu yorumlar :)) Yazarken benim de kafamdan gecmisti, boyle bir cocuk kitabi olsa ne guzel olur diye... Cesaret verdi yorumlariniz, simdi size sorayim var misiniz hep beraber bunu bir kitaba donusturmeye?

OIP'e soralim ama o yogun olabilir. Aklima, herkesin farkli bir fotograf gondermesi ve onlari cartoonize etmek geldi, bebislerimizin/yegenlerimizin havlulu halleri, evimizin havlulu guzel koseleri, havlulara sonradan goz vs. eklenebilir.... Cocuklarin gozune sokmadan cevreci bir tema etrafinda... Gerci malesef yeterli Photoshop bilgim yok. Olan var mi aramizda?

Bir diger alternatif de Bir Dolap Kitap'in Banu'suna sorabiliriz diye dusundum. Gerci o da cok yogundur ya, sormaktan zarar gelmez sanirim :)

Evet, ne dersiniz?

Evren said...

Hey kızlar,
Süprizle uyandım bu sabah :)) Proje olacak gibi görünüyor :)) Katılmak isteyenler bana mail atabilir mi, bir GoogleDocs oluşturdum, birlikte şekillendiririz. Adresim: evrenbay@gmail.com

Evren said...

Ha bir de olumlu olumsuz her şekilde mail atın ki, yorumlara abone olmayan varsa gözümüzden kaçmasın.
Sevgiler, Evren.