September 18, 2011

Bisiklet koltuğu

Hep arabada gidilecek değil a! :-)




Sonunda YavruSu'nun da bisiklet koltugu oldu!!! Ailecek çok seviyoruz bisiklete binmeyi. Bu arada bisiklet koltuğu için farklı modeller de var, daha önce burada bahsetmiştim. Biz bunu seçtik. Fiyatı uygun, pratik bir model. Bunlara ek olarak bir de trailer dedikleri bir çeşidi var. O daha işlevsel görünüyor aslında --hem birden fazla çocuk taşımak için, hem de pazar filesi, vs. taşımak için. 

Ancak söylemem gerekir ki, taşımacı ben olduğumda pek rahat edemiyorum. Bisikletin selesi en alçak moddayken bile bana yüksek geldiği için (hayır efendim pek de kısa sayılmam :P) inerken problem oluyor. Bisiklet koltuğu çok rahat takıp çıkartılıyor aslında ama benim kendi bisikletim biraz eski olduğu için pek güvenemiyorum. Eski demişken gururla söyleyeyim ki bisikletim ikinci el :) Neden mi gururla? Onu da artık Bir Dolap Kitap'tan Yıldıray anlatsın ;)

19 comments:

Hatice said...

Evren merhaba,
Ben nedense bu koltuklarin onde olanlarini riskli buluyorum. Ani bisiklet kazalari genelde on freni hizla sikip onden ucma seklinde gerceklesiyor. Bir de sanki onde oturunca bebisler direksiyon hakimiyeti olumsuz etkilenebilir gibi geliyor. Bilmiyorum boyle kullanmadim ama oyle gibi gorunuyor iste:) Esim eskinin Kanada gencler bisiklet sampiyonudur, o da katiliyor arkada olanlar daha iyi ve dengeli olabilir diye. Bu arada oglumuz 15 aylik ve biz onu su an Chariotla tasiyoruz, bu yaz kendimizi bu koltuklardan almamak icin zor tuttuk tasinmalar vs arasinda, o yuzden yorumlarim afaki ama trailerimizdan cok ama cok memnunuz.

Gulcin said...

kaskini da takmis :)
burada en sevdigim goruntulerden biri anneler babalar bisiklette bir onde bir arkada hatta bazen iki arkada bebekler sirali :) 3 cocuk tasirken bir elde de torba. Bisiklet kullanma konusunda gercekten cok baska bir boyuttalar :)
ama kesinlikle sana katiliyorum evren ben sanirim tasiyamam. Zaten nerede ben kendimi zor tasiyorum hatta tasiyamiyorum bisiklette:)

Anonymous said...

Oyyyy, sayfayı açınca günüm şenlendi valla. Fotoğraf yasağı delindi mi Evren?? Çokkk sevindim :)) Geri gelmenize daha da çok sevindim. Bu arada önceki postlara da yorum yazmaya çalıştım geçen gün ama olmadı, hepsi her defasında silindi. Bu defa temkinliyim, önce word'e yazıyorum :))

Senem

Anonymous said...

♥Yavrusu çok büyümüş cimcime olmuş annesi-çok tatlısınız yaaa ♥

red riding hood

es said...

Yavrusu büyümüş, ve kaskın altından doğru görebildiysem saçlarının rengi koyulaşmış..
Ben bu yavruyu SUyuna bana bana yerimm :D

sumeyye said...

ben cok ozlemıstım YavruSu yu :) cook tatlı olmuşsunuz :) benımde cok ıstedıgım bır sey ancak Tr de bısıklet ıskence :S sevgıler :)

Lou Salome said...

Bir çok kişi gibi ben de güzel yavrusunun büyüdüğü konusunda hemfikirim :D Buradan bakınca o kadar rahat gözüküyor ki o koltuk özenmedim desem yalan olur :D Ben de istiyorumm ben de diye anneme ağlıyabilirimm :P Ehehe :D
Sevgilerrr güzel kuzuya da öpücükleer :D

Minişin annesi said...

Ben de oğlumu kreşe götürürken Trailer modelini kullanıyorum. Hatta yakında onunla ilgili bir post eklemeyi de düşünüyordum. Gerçekten çok kullanışlı. Özellikle yağmurlu havalarda ve alışverişe çıktığımızda çok rahat ediyoruz.
Size iyi sürüşler diliyorum çok şirin görünüyorsunuz ana-kız ;)
Sevgiler..

yagizlahayat said...

Ne güzelmiş bu koltuk bayıldım. Ama sadece özenmekle kalabiliyorum. Burada değil oğlumla, sadece benim bile bisiklete binmem çoook zor.

Berceste said...

Ben en cok o arkadakı tepesınde de bayrak olanları sevıyorum :) Onda herkes daha rahatmis gibi geliyor bana. Bir de yagmurda falan cocuk rahat rahat oturuyor. Elbet UK sartlariyla dusunuyorum :P Bisiklette tekerlek capini kendine gore secmemissin Evren. Ben de ayni hatayi yapmistim. Bir de mountainbike almistim. Sehirde ne gerekse bana. Citybike ve daha kucuk capli tekerlekler uygunmus gec anladim. Diger yandan da omuzbasimda koca kamyon ya da otobusle yola cikmayi hic sevmedim, bir de ters trafikte. Yaya gezdim bol bol :) Amerika'da bu mumkun olmasa gerek ama!

Okay said...

Kullandiginiz modeli ben de cok begenmistim, direksiyon hakimiyetini zorlastirir diye vazgecmistim daha dogrusu vazgecirilmistim.siz herhangi bir olumsuzlukla karsilastiniz mi?

Evren said...

Hatice,
Merhaba! Biz de direksiyon hakimiyeti konusunda endiseliydik ancak hic problem yasamadik. Aslinda biz de trailer alacaktik ancak seneye buradan gidecegimiz icin ve nereye gidecegimiz belli olmadigi icin kolay tasinir bir sey alalim dedik. Yerimiz yurdumuz belli olunca, umarim bu yil icinde, trailer alma planlarimiz var bizim de :)

Gulcin,
Evet ya, gecen yil soylediginde Google'dan arayip muhtesem fotograflar gormustum sizin diyarlarda cekilmis :) Tasima konusunda da aslinda giderken bir problem olmuyor. Yalnizca inerken ve binerken bir yukselti gerekiyor. 162 cm boya bu buyuk tekerlekler olmuyor malesef :P

Senem,
Ikinci bir emre kadar yasak delindi duyurula :P Ben de cok sevindim :)) Bu arada neden yorum isi olmadi acaba, pop-up window mu yapayim yorumlari?

Red Riding Hood,
Cok tesekkurler! Sagolasin :D

Es,
Evet, buyudu, koyulasti, dogru yakaladin ve yakalmisken buyur gel ye derim ben de :D

Sumeyye,
Sagolasin! Cok tesekkurler! Bisikletsiz ne yapacagiz peki donuste? Beni de dusunduren bu... Neyse artik bakacagiz bir caresine :)

Evren said...

Lou Salome,
Sevindim buyumeyi tespit edebildiginize :P Ve de cok guldurdun beni, seni de guldursun hemen birileri :D Bizden de opucukler :D

Minisin annesi,
Aaa, bak cok iyi bir konuya degindin, yagmurlu havalar! Evet evet, trailer almamiz icin bir sebep daha cikti. Cok sevgiler :)

Yagizla Hayat,
Cok tesekkurler! Gelecek umarim, o gunler de gelecek...

Berceste,
Evet, biz de trailer alacaktik fakat iste yukarida dedigim gibi... Tekerlek capi konusunda haklisin. Sonradan aldigim ikinci el bisiklette problem yok ama bu malesef oyle oldu. Neyse artik baba kiz geziyorlar. Ben de eslik ediyorum. Ve evet dogru bildin, yaya gezmek pek mumkun degil burada :( Ama bisiklet yolu oldugu icin hep, sorun olmuyor pek.

Okay,
Direksiyon hakimiyeti konusunda bir problem yasamadik acikcasi. Bir tek ben otururken ayaklarim yere degmedigi icin binerken ve inerken sorun yasiyorum, bir kaldirim kenari bulmam gerekiyor bu isler icin, o da her zaman mumkun olmuyor, acil durmam gerekirse diye panik oluyorum, o yuzden de esim kullaniyor daha cok. Onde olmasinin avantaji, birlikte konusup sarki soyleyebiliyorsunuz giderken. Dezavantaji yagmur sanirim. Onun disinda yukarida Hatice yazmis on freni hizla sikinca onden ucma olabilir diye ama bilemiyorum. Ben sahsen ilkokuldan beri on freni hic kullanmadim bisiklete binerken.

Cincüce Banu said...

Amanın o nasıl bir gülümseme öyle. Ufaklık nasıl da mutlu. Bayıldım, bayıldım!
Bu model koltuklardan hiç görmemiştim. Ben hep arkaya takılan ve gerçekten koltuk gibi koltuk olanları biliyordum. BU modelin bacakları da koruma altına almış olması çok iyiymiş. Ancak sırtı biraz desteksiz mi, yoksa ben fotoğraftan tam olarak anlayamamış mıyım?
Bir de her ne kadar çocukla bisiklete binmesem de, sürekli bir kullanıcı olarak fikrim ön tarafın daha korunaklı olduğu. Arkadaşlarımdan biliyorum, arkada çocuğu taşırken denge problemi yaşıyorlar. Bir de ufaklıklar anne babalarının sırtını görmek yerine ön tarafta çok daha geniş bir görüşe sahip oluyorlar. Hem bu şekilde çene çalmak da daha kolay. (Tam Tülinsu'ya göre!)
Güle güle gezin.

Berceste said...

Cambridge'de yer yer bisiklet yolu vardi ama cogu zaman anayolu diger tasitlarla paylasmak zorunda idin :( Bisiklet yolu olsa hep, hic sorun yok ne guzel...

Evren hazir istekler baslamisken, ben de su onay harflerine gicik oluyorum :( Yorum onayi olsun ama bunlar olmasin :(((

ycurl said...

Bu modeli ben de hic gormemistim. Guzel ve pratik gorunuyor. YavruSu'da halinden pek mutlu :)
Ben bisiklet isine hic bulasmadim ne kadar bisiklet yolu olsa da yolu diger tasitlarla paylasmak zorundasin. Bir de yasamin parcasi olmali bisiklet yoksa haftasonlari bizim oglani gezdirmek icin bisiklet alip park yerine gitmek sacma geliyor.

Cihan Mutlu said...

çoook güzel olmuş, ailece bisiklet keyfine devam..

Ön kısımda olması şahane..

Keyifli gezintiler.. :)

Damla said...

Evren'ciğim kilo limiti ne kadar? Biz Ilgaz için geç oldu diye almadık (ben binemiyorum gerçi hala bisiklete ama öğrenmenin yaşı yok :) ). Gökhan bakfiest yapmayı düşünüyor bir ara kendisi: http://www.cheaphack.net/2010/07/diy-bakfiets.html

Evren said...

Banu,
Gercekten cok seviyor Tulinsu bisiklet gezilerini. Evet sirti desteksiz ama bir problem olmuyor, o da bizim gibi bisikletin direksiyonunu tutuyor, sanki o da suruyormus gibi :) Ve de tam dedigin gibi: cene calmak ve Tulin Su :)) Inanmazsin, artik oynadigimiz tek oyun, konusmaca ve konusturmaca! Nasil boyle oldu, kime cekti cok merak ediyoruz ama sabah gozunu acar acmaz basliyor ve gece ben yeteeer diye cinlenene kadar devam ediyor :P
Guzel dileklerin icin de cok tesekkurler! Umarim birlikte gezecegimiz gunler de gelecek. Kutuphanenin onune bir de bisiklet parki yapalim diyorum :)))

Berceste,
Evet anayollarda problem oluyordur mutlaka. Burasi biraz kasabavari bir yer oldugu icin pek anayola cikmiyoruz. Ve yorum olayini hallettim saniyorum, yani umuyorum. Baska eksik gedik vs. gorursen lutfen soyle yine. Her sey okuyucularimiz icin efenim ;)

ycurl,
Evet katiliyorum, yasamin parcasi olmali. TulinSu'nun okulu bizim okula giderken yol ustunde ve toplam gittigimiz mesafe 5 mil oldugu icin pratik oluyor, tabii mevsim faktoru var. Kisin kullanamiyoruz mesela, ve malesef buranin kisi biraz uzun suruyor :( Ama bahar aylari cok guzel oluyor gercekten.

Cihan,
Cooook tesekkur ederiz :) Size de keyifli gezintiler dileriz :)

Damla,
Kilo sinirina baktim 17'mis. Bizimki boyle devam ederse, daha uzun yillar kullanacak gibi :P Bu modele simdi Amazon'dan baktim da epey bir review almis: http://www.amazon.com/iBert-Safe-T-Front-Mounted-Bicycle/dp/B000H4E7EO/ref=cm_cr_pr_product_top
Fiyati da biz aldiktan sonra 20 dolar artmis!!! En iyisi kendinizin yapmasi tabii. Bayildim linkteki bakfiest'e! Fotograflarinizi bekliyorum :)